Seleccionar página

ACTE A LA VALL D’EN BAS PER LA JUSTÍCIA CLIMÀTICA

El passat cap de setmana ens vam trobar a Olot per començar el Fòrum Jove per la Justícia Climàtica i per una transició justa arreu del territori.
Els ponents de l’acte van ser Raül Valls, Carla Güell, Llorenç Planagumà amb la moderació de Max Oliveras
Es tractava d’un problema d’una variant que es vol construir enmig de la vall, destrossant camps de conreu d’alt interès paisatgístic i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. El motiu per el qual es planteja aquesta infraestructura és per a descongestionar un carrer enmig de la ciutat per el qual sempre han de passar centenars de camions.
Raúl Valls va explicar que l’objectiu de l’organització és conscienciar dels efectes d’aquesta carretera, buscar alternatives, i en cas que fos necessari, fer-la però preservant el màxim la natura i per res com està plantejada actualment.
A més ens van explicar, que en zones de la ciutat, la qualitat de l’aire és molt dolenta i que els nivells de contaminació dins d’alguns col·legis són exactament els mateixos que si fossin al carrer. Va dir clarament que això té conseqüències terribles per a la vida i l’aprenentatge. Per part seva, Carla va explicar que avui dia vivim en un món interconnectat. Va dir que «el que succeeix aquí té un impacte en altres parts del planeta». És aquest el model que Garrotxa vol portar al món? Tenim alternatives? Hem de dir la nostra, ara és el moment de parar el canvi climàtic». Carla es va mostrar convençuda que hi ha alternatives per a frenar el canvi climàtic. Llorenç Planagumà va expressar els seus dubtes sobre les administracions: «Si tenen la capacitat de planificar grans infraestructures dins de grans parcs naturals com aquest, què no són capaços de fer? Després vam fer una passejada pel territori afectat i vam veure de primera mà el problema mediambiental. És important donar una solució als afectats pel trànsit, però no es pot fer destruint tota la naturalesa del territori. La televisió local va assistir i va publicar aquesta notícia (aquí).