Seleccionar página

SALVEM LA NATURA DE L’AUTÒDROM DE TERRAMAR

El diumenge 18 d’abril es va realitzar una taula rodona a Rocamar sobre el projecte de l’Autòdrom i les seves conseqüències.

L’acte va comptar amb representants de l’APMA Garraf, la Plataforma Verda de l’Autòdrom i l’Entitat Urbanística de Veïns de Rocamar.

L’acte va començar amb una breu presentació dels ponents i del que suposava el projecte, amb preguntes obertes que després van ser respostes pels participants. El debat es va centrar primer en els aspectes urbanístics i legals, de la mà de Francesc López, després en els mediambientals, que els va presentar Andreu Bosch i finalment en l’impacte en la zona i els seus veïns, explicats per Carlos Fernández, president del veïnat, finalitzant amb un torn obert de paraules per als mateixos veïns. Com a conclusió, una breu reflexió sobre el projecte i tota la problemàtica mediambiental d’arreu de Catalunya.

Andreu Bosch va explicar que la Diputació de Barcelona divideix Catalunya per quadrants i la zona de l’Autòdrom és la més rica en aus nidificants de la zona del Garraf, quelcom que defensen activament des de la plataforma. Amb aquest projecte es destruirà tota aquesta zona, posant en risc centenars d’espècies d’animals i perjudicant la biodiversitat de la zona. Francesc López va posar de manifest la dubtosa legalitat del macroprojecte, així com del seu procés, lamentant que aquest fos causat per les ànsies d’edificació a la zona, responent a criteris especulatius. Carlos Fernández va deixar clar que no hi ha hagut cap intent de comunicació entre Ajuntament i Generalitat amb els veïns, i que no és el primer projecte desenvolupat a la zona que comporta grans pèrdues de biodiversitat i fet en contra de la voluntat dels veïns, va demanar també suport actiu a entitats i grups polítics.

Podeu veure l’acte sencer al canal de YouTube de la Plataforma Verda de l’Autòdrom (AQUÍ)